tiistaina 20.09.2011

Tässä on osa Ratkesin kannanotosta:

"MOT-ohjelmassa viitattiin Ratkes ry:n myöntämään psykoterapiakouluttajasertifikaattiin. Sertifikaatti kuuluu yhdistyksen historiassa aikaan, jolloin ratkaisukeskeinen psykoterapia oli uutta Suomessa. Tuolloin Ratkes ry perusti kouluttajasertifikaattitoimikunnan, joka laati yhdistyksen omat vaatimukset ratkaisukeskeisen psykoterapian kouluttajalle.

Ratkes ry:n myöntämä kouluttajasertifikaatti ei vastaa vaativan erityistason psykoterapeutin nimikettä (VET), jonka myöntää vain Valvira (aiempi TEO). Jokainen erityistason (ET) ja vaativan erityistason (VET) psykoterapeutti on joutunut itse anomaan Valviralta oikeutta käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä osoittamalla pätevyytensä koulutuksellaan ja omilla ansioillaan, joihin on saattanut sisältyä Ratkes ry:n kouluttajasertifikaatti.

Ratkes ry:n myöntämä kouluttajasertifikaatti on todistus, jonka mukaan yhdistyksen edustajat ovat aikanaan todenneet, että silloisessa ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen siirtymävaiheessa todistuksen hakija on Ratkes ry:n näkökulmasta täyttänyt kouluttajalta edellytetyt vaatimukset. Ratkes ry ei vastaa kenenkään toiminnasta todistuksen antamisen jälkeen.

Valviran täsmennettyä psykoterapiakoulutusvaatimuksiaan päättyi myös siirtymävaihe ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutusvaatimuksissa. Ensimmäisten ratkaisukeskeisten VET-psykoterapeuttien valmistuttua ei kouluttajasertifikaatteja enää ole myönnetty."

Eli Ratkes ry ottaa kantaa, ettei sertifikaatti ole enää ollut aikoihin voimassa edes yhdistyksessä (puhumattakaan Valvirasta), vaikka jotkut tahot sinnikkäästi niin haluavat inttää.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä