torstaina 20.10.2011

Olisi ollut parempi, jos ohjelmaan olisi otettu entisiä jo eläkkellä olevia opettajia kuin rehtori ja kansanedustaja, koska silloin olisi saatu jotakin realistista kuvaa ammattikorkeakoulujen sisältä.

Koko ammattikorkeakoulu on suuri kupla. Rehtori puhui käytännöstä, mutta käytäntöä osaavat opettajat on ajettu ammattikorkeakouluista ulos jo aikoja sitten. Kaiken lisäksi ammattikorkeakouluihin on luotu järjettömän kokoinen hallintokoneisto. Käytännön tasolla opettajakunta ja ammattikorkeakoulujen keskushallinto eivät ole edes eräissä tapauksissa mahtuneet samoihin joulujuhliin.

Oletettavasti jokainen rehtori puolustaa omaa ammattikorkeaansa ja jokainen kunta haluaisi pitää oman ammattikorkeansa. Tosiasiallisesti opiskelijalle on aivan sama millä paikkakunnalla hän tutkintonsa suorittaa, sillä loppujen lopuksi harva opiskelija jää opiskelupaikkakunnallensa.

Jokainen opiskelu on valtiolle investointi. Opiskeluajan ja määrät pitäisi olla sellaisia, että jokainen ilmaisen tutkinnon saanut kykenee elämänsä aikana maksamaan tuon investoinnin takaisin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä