maanantaina 24.10.2011

Hei!
Katsoin äsken MOT-ohjelman Helge Niemelän kalliiksi tulleesta koettelemuksesta. Itselläni on tänä vuonna samantapaisia kokemuksia: kesällä aloin saada vanhaan peruskännykkääni tekstiviestejä, joita ei voinut avata. Puhelinlaskuni kallistuivat huomattavasti, operaattorini Elisa laskutti "palvelunumerot - ajanviete" nimikkeellä kolmella perättäisellä laskulla lähes 60 euroa. Minun kohdallani ei ollut kyse pornosta, eivätkä laskut onneksi olleet satoja euroja.

Yritin lopettaa viestien tulon, mutta en pystynyt lähettämään vastausviestiä. Lisäksi olin poistanut tulleet viestit, enkä ollut ottanut lähettäjän numeroa ylös. En muista, näkyikö se edes. Saadakseni viestit loppumaan, näin ainoaksi keinoksi vaihtaa puhelinnumeroni. Vaihdoin samalla operaattoria. Elisa Shopissa kuitenkin sain selville numeron, mistä viestit olivat tulleet. Lähetin kyselyn Viestintävirastoon, josta neuvottiin nopeasti oikea elin, johon ottaa yhteyttä, se on MAPEL. Sitä kautta selvisi, että kyseessä on matkailusivusto, jonne laitoin reklamaation ja korvausvaatimukseni. www.mapel.fi/

Sain vastauksen nopeasti sähköpostitse: "Olette tilanneet palvelun sivustolta www.nytreissuun.fi. Asiakkaan tulee vahvistaa tilaus vielä tekstiviestillä jotta kukaan ei
voi tilata palvelua toiselle henkilölle. Olette lähettäneet "Nyt ok"
vahvistusviestin 2011.08.03 19:34". - En muista lähettäneeni vahvistusviestiä, mielestäni "viestiä ei voi näyttää" -lähetyksiä oli tullut jo heinäkuun puolella. Joka tapauksessa, sain rahani takaisin melko nopeasti sillä perusteella, etten pystynyt avaamaan viestejä.

Minun kohdaltani selkkaus päättyi onnellisesti, mutta melkoista salapoliisityötä se vaati. Ajattelin, että kuinkahan monet muut, itseäni huonokuntoisemmat eläkeläiset joutuvat vastaavien, suorastaan huijausten kohteeksi? Ohjelmanne tuli oikeaan aikaan!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä