maanantaina 31.10.2011

"Kaksi pahaa ei tee yhtä hyvää. Alkoholi ja tupakka ovat toki haitallisia, mutta ei se mitenkään vähennä dopingaineiden vaarallisuutta."

Ei tietenkään, mutta alkoholin ja tupakan laillisuus vie pohjan tältä kieltohaluisten käyttämältä argumentilta, että doping olisi kiellettävä sen haitallisuuden takia.

"Kokemusta on 30v 'urheilijoista', jotka doupattuaan ovat kuolleet sydämen laajentumaan nuorina. Lisänä tulevat persoonallisuusmuutokset, aggressiivisuus, rauhattomuus ja unettomuus, joka taas helposti johtaa rauhoittavien lääkkeiden väärinkäyttöön ja rikollisuuden kasvuun."

Jos ihminen haluaa myrkyttää itseään dopingaineilla, niin se hänelle sallittakoon. Viimekädessä ihmisellä pitää olla itsellään oikeus päättä, mitä omalla kehollaan tekee. Jos mennään tuolle linjalle, että kielletään kaikki haitallinen, listasta tulee loputtoman pitkä. Meidän pitäisi kieltää alkoholi, tupakka, kahvi, moottoripyöräily, kalliokiipeily, amerikkalainen jalkapallo, ja niin edelleen.

Mitä taas tulee siihen, että joku aiheuttaa ympäristölleen haittaa dopingin, tai muiden aineiden vaikutuksen alaisuudessa, siihen meillä on jo laki. Väkivaltaisuus tai muu ympäristön tuhoaminen ovat jo nyt kriminalisoituja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä