tiistaina 22.11.2011

Vanhustenhuollossa on valitettavasti lääkäripalvelujen määrää monissa paikoissa suuunniteltu minimin minimiin / hoidettava.
Ja nyt, kun kunnat ovat menneet tähän tehostettuun palveluasumisen palvelumuotoon, niin se tarkoittaa sitä, että hoidettava maksaa kaikesta erikseen. Siis jokainen lääkärinkäynti/ lääkärilläkäynti maksaa erikseen euroja.
Kipulääkitys ei ole paikallaan. Vanhukset joutuvat kärsimään kivuistaan. Kovat kivut tekevät elämästä vaikean. Ne aiheuttavat potilaalle mm väkivaltaista käyttäytymistä , joka puolestaan vaikeuttaa päivittäisiä hoitotoimia ; siis ylipäätään hyvinvointia huonontavasti.Agressiivisuuteen kyllä saa rauhoittavaa lääkettä.
Käytettävissä on hyvä vaikoima hyviä kipulääkkeitä, mutta niitä ei voi käyttää ilman lääkärin määräystä / ohjeita. On tilanteita, että vaikka hoitohenkilöstö tiedottaa asiasta, niin kipulääkitykseen ei puututa tarpeeksi ammattitaitoisesti.

Mitä valvontaan tulee, niin resurssit valvonnalle ajettiin alas sen myötä kun AVI aloitti toimintansa.(tarkastajien määrää vähennettiin).
Ohjelmassa tuotiin esille, että kuntien omaa valvontaa olisi tehostettava. Kyllä se oma valvonta kunnilta on täysin unohtunut. Jos siitä huomauttaqa, niin saa vastapelurilta ryöpyt/ nuhteet kasvoilleen.
Jos AVI puuttuu asioihin, niin helposti kunnan virkamiehet ruotivat AVI:n toimintaa; kun tulevat ulkopuolisena puuttumaan meidän asioihin.
Valvonnan tehostaminen on edellytys,että tässä asiassa saadaan jotain ryhtiliikettä parempaan.
Mm tapauksissa. joissa on kyse ostopalvelusta, niin sen palvelun ostajan ( kunnan) on pidettävä huoli, että palvelu tuotetaan sopimuksen mukaan ; lakia rikkomatta.
Paljon on työsarkaa ,että Suomessa ; hyvinvointivaltiossa tällä sektorilla asiat toimivat ihmisarvon kunnioituksen mukaisesti.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä