perjantaina 02.12.2011

A-talk: Kallis pikavippi
TV1 torstaina 1.12. klo 21.05 – 21.50

Päättäjät olette todella hyvällä ja oikealla asialla, pikavipit on ehdottomasti kokonaan kiellettävä
Tavattoman paljon kiitoksia, kun olette ruvenneet huolehtimaan ja taistelemaan nuorten tulevaisuuden ja hyvinvoinnin puolesta - Loistava juttu - Kiitos!
Jos taloudellinen elämän hallinta menee nuorena ja pikavippien ansiosta se monelta menee, tämä aiheuttaa yhteiskunnasta syrjäytymisen ja yhteiskunnan avustusten varaan jäämisen, pahimmillaan loppuiäkseen. Ja siihen Suomella ei ole varaa, meillä on jo entistä velkaa hirveästi ja valtiona velkaannumme reilun kaksi miljoonaan tunnissa ja korot päälle. Kansalaiset velkaantuvat lähes yhtä kovaa vauhtia. Meillä on edessä tiukat ajat, kun vanhuusväestökin räjähtää käsiin eli huoltosuhde muuttumassa Euroopan huonoimmaksi. Meidän pitää tukea nuoriamme kaikin tavoin ja keinoin omavaraiseen elämänhallintaan.
Mika estää luotonantajille tekemästä rekisteriä maksukyvyttömistä, jossa näkyisi suoraan lainantajalle maksukyvytön ja jos tällaiselle olisi lainattu, tällöin ei olisi lainkaan lainan oikeusteitse perintä/ulosotto oikeutta? Lainan epääminen tällaisissa tapauksissa olisi ehdottomasti myös maksukyvyn menettäneen etu. Meillä on jo nyt hirvittävän kallis ja yhä kallistuva syyttäjä- ja oikeuslaitos ei sinne tarvitse enää pikavippituomioiden ruuhkaa! Toki oikeuslaitosten kuluja voitaisiin nopeasti helpottaa muutenkin, siten että kaikista rikoksista joista rangaistus on laissa säädetty sakkoja, poliisi kirjoittaisi suoraan liikennesakkojen tapaan sakon eikä tarvittaisi mitään vuosien hirvittävän kalliita - ja hirvittävän tuskallisia oikeuskäsittelyjä. Kyllä oikeuskäsittelyt nopeutuisivat huomattavasti jopa lain edellyttämiin aikarajoihin.
Menetystä Teille arvokkaassa työssänne nuorten, kaikkien suomalaisten ja Suomen hyväksi.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä