tiistaina 28.02.2012

Ongelmahan ei ole pelkät putket ja niiden sukitus/sujutus/pinnoitus, vaan taloyhtiön vastuunjako.

Jos keskieuroopassa kaikki asunnossa kuuluu asukkaalle, niin sitten myös vedeneristykset jne kuuluvat hänelle. Jos jotain sattuu niin tulee kallista joko asukkaan vakuutusyhtiölle tai asukkaalle.

Suomessa kun tehdään se yksi sisäremontti taloyhtiössä per 50 vuotta, niin samalla vaivalla helposti vaihdetaan sähkötaulut, vedetään huoneiston tele ja atk piuhat tarjoten valmiudet kuituyhteyksille nettiin. Tämä siis sen lisäksi että kaikki asuntojen kylpärit räjäytetään ja tehdään vedeneristykset vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Osassa asuntoja on ehditty jo remontoimaan, mutta vakuutusyhtiön näkemyksen mukaan lattiakaivo esimerkiksi tulee olla sertifioinnin mukainen ja 1991 tai myöhemmin valmistettu jotta se voidaan liittää sertifioinnin mukaiseen vedeneristykseen.

Eli jos asunnossa on tehty putket/viemärit/vedeneristykset uusiva KH-remppa, jossa on huomioitu myös samasta linjasta tuleva keittiön vesi/viemäri, niin on mahdollista että asuntoon ei tarvitse mennä sörkkimään. Tässä tapauksessa taloyhtiö ottaa aiemmin tehdyn vastuulleen.

Mikäli asuntoon on tehty vain vedeneristys ja pinnat, niin yhden asunnon takia ei mitään pinnoituksia aleta tekemään.

Kaikkiin remontteihin tulee ylimääräisiä lisäkustannuksia. On asbestieristeiden purkamista ja putkien uudelleeneristämistä jne.

Olen kyllä nähnyt sellaisia suunnitelmia jotka nostavat kohtuuttomasti kustannuksia, mutta ne johtuvat suunnittelijoiden silkasta oman edun tavoittelusta ja jääviydestä suunnitella sellaisia tuotteita asennettaviksi joiden edustajat kuljettavat heitä "tehdasvierailuilla" ulkomaita myöden. Mikään salaliitto tässä ei kyllä taustalla ole kyseessä. Maan tapa ja omat suosikkiyhteistyökumppanit ja heidän suosiminen korkeintaan...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä