maanantaina 27.02.2012

Tuossa muuten Yle:n toimittajan Tiina Salumäen Sisäasiainministeriön "Aseturvallisuuden kehitysnäkymät Suomessa" - Aseturvallisuus työryhmän esiselvityksen luovutus- ja tiedotustilaisuudessa esittämiä kysymyksiä vastauksineen: http://www.youtube.com/​watch?v=MPzx4GD8wEA&feature​=related

Aseturvallisuuden kehitysnäkymät Suomessa - Aseturvallisuus työryhmän esiselvityksen luovutus- ja tiedotustilaisuus 19.1.2012

Koko tallenne tilaisuudesta.

Osa 1: http://youtu.be/xxZWt6FKXTw
Osa 2: http://youtu.be/neP7vXD80Qs
Osa 3: http://youtu.be/XX_58X9MYLQ
Osa 4: http://youtu.be/MPzx4GD8wEA

Tallennemateriaalia eduskunnassa järjestetystä kuulemis- ja keskustelu tilaisuudesta:

http://​www.ampumaurheiluliitto.fi/​lajit/haulikko/​?x77561=5795530

Suurin osa hallinto-oikeuksiin tehdyistä valituksista selittyy sillä että lain noudattamisen sijaan on noudatettu sekalaisia aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeita, joita on yritetty korjattu lukuisia eri kertoja, siinä kuitenkin onnistumatta.

Ydinkysymys lieneekin: Miksi hallinto-oikeuksien on muutettava poliisin tekemät päätökset noudattamaan voimassaolevaa lakia?

A-studiossa myös hieman virheellisesti painotettiin sitä että nuo hallinto-oikeusvalitukset olisivat pääosin olleet rattijuopumus tai pahoinpitely tuomioihin liittyviä. Ylivoimaisesti suurin valitusperuste on ollut se että poliisi antoi aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeiden perusteella lupia määräaikaisina, vastoin voimassa olevaa aselakia.

Lisää faktatietoa myös:

http://www.aselaki.info/
http://aselaki.blogspot.com/

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä