maanantaina 05.03.2012

On unohdettu normaalin elämän arvostus, tasapainoinen arki, rutiinien hienous, lämpö ja läsnäolo, tutustuminen omaan lapseensa ajan kanssa ( ei ole olemassa laatuaikaa vaan kaikki aika pitäisi olla läsnä oikeasti). Tärkeintä on olla itse esimerkki hyvästä käytöksestä, terveistä rajoista ja rooleista sekä malleista. Tärkeää on opettaa itsetunto (itsetuntemus- omat tunteet, tarpeet huom! erotettuna haluista), pätevyyden kokemus ja itsearvostus, mutta kukapa aikuinenkaan osaa näitä!
Lasten tulisi ehdottomasti saada olla kotona vielä 3-vuotiaaksi, jota omat vanhemmat luotsaavat läpi pahimman narsistisen vaiheen, joka on 2,5-3 -vuotiaana, joten 3-vuotinen kotihoidon tuki elintärkeä, jos haluamme ehkäistä väkivaltaa ja syrjäytymistä.

Toinen narsisitinen vaihe on teininä, joten silloinkin ja yhä pitäisi olla lapsensa kanssa. Biologisesti katsottuna ihmisellä on aikuisen aivot, tunnehillintä ym vasta 24-vuotiaana! Jos hankkii lapsen, on osattava sitoutua itseensä ja lapseensa, muut asiat eivät saisi ohittaa tätä sitoutumista.

Ihminen on ihmisen tasolla ainoastaan myötätuntoisena ja se opitaan vain kasvatuksesta, omilta vanhemmilta. Myötätunnon puute, ettei osaa eläytyä toisen ihmisen asemaan on nykyajan köyhyyttä, puutetta ja ihmisyyden alaslaskua, joten vanhemmat oppimaan käyttäytymään, oppimaan itsetuntemusta ja lapset saavat silloin vanhempansa, kasvattajina, joihin heillä on oikeus.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä