torstaina 01.03.2012

Ja historia se toistaa vitsejään. Studiossa toistellaan reippaasti sanaa "talkoot". Minä pääsin heti työurani aluksi 90-luvun alun "lamatalkoisiin" ja nyt pitäsi taas riemuiten olla talkoissa. Kukaan ei vaan ole muistanut kysyä, halutaanko talkoisiin. Olisiko jo viimein kanttia puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Talous on alijäämäinen = hyvinvointiyhteiskuntaa ja saavutettuja etuja maksetaan lainarahalla. Siis kukaan eikä mikään taho voi elää velaksi.
Tämä ei ollut nähtävissä 2008 --> TÄH! Jokainen pienelläkin maailmantalouden tuntemuksella ja asioiden seuraamisella tiesi jo 2008 alussa, että kaikki länsimaiset valtiot aloittivat talouden tekohengityksen ja lama siirtyy vain muutaman vuoden eteenpäin.

Työttömät eivät halua töihin => Just jooo.... Tätä mantraa on hoettu 90-luvulta saakka. Tosiasia on, että suomessa on näiden virallisten n. 200 000 työttömän lisäksi toinen mokoma piilotettu työharjoitteluihin, tukityöpaikkoihin ja karenssaihin. Samalla aikaa avoinna on vain kymmeniä tuhansi työpaikkoja vuodessa, joista osa on silkkaa orjatyötä.

Vieläkään tässä maassa ei voida tunnustaa sitä, että vuosikymmenten aikana on rakennettu järjestelmä, johon meillä ei ole varaa. Ainoa vaihtoehto on tehdä kuten missä tahansa kotitaloudessa. Katsotaan paljonko on ihan oikeasti rahaa ja menojen on oltava pienemmät kuin tulot. Ja nyt on todellakin katsottava kaikki menot, laitettava yhteiskunnalle välttämättömät menot ensisijaiseksi yhteiskunnan varojen saajaksi. Yritykset pyörittäkööt yrityksiä liiketoiminnan periaatteella. Valtion tuet pois, jotta elinvoimaiset yritykset pystyvät kehittymään ja tukikeinottelijat kaatuvat.

Erityisterveiset PKC Groupin toimitusjohtaja Harri Suutarille. Herätys. Teillä ei valitettavasti ole harmainta aavistusta työmarkkinoiden toiminnasta. Työsopimus on, kuin mikä tahansa kauppasopimus. Työntekihjä myy työnantajalle ammattitaitonsa ja osan ajastaan. Jos työnantajan tarjous ei sovi työnhakijan neuvotteluvaraan, niin eihän kukaan hullu tee taloudellisesti kannattamatonta kauppasopimusta. Tuskin Suutarikaan tappiolla myy yrityksensä tuotteita. Halvalla ei hyvää saa - ei myöskään ammattitaitoista työntekijää.Enkä taatusti tulisi töihin yritykseen, jonka toimitusjohtaja omaa noin epärealistisen ja ylimielisen maailmankuvan.

Hyvä työnantaja maksaa työntekijän ansaitseman palkan antaa arvostuksen työntekijöille. Terve yritys elää ja kehittyy ilman turhaa toiminnan pönkitystä. Hyvä valtiontalous varautuu myös huonoihin aikoihin, eivätkä poliitikot lupaa liikoja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä