torstaina 12.04.2012

Susi on viimeksi tappanut ihmisen Suomessa 1800-luvulla. Susi kieltämättä on potentiaalisesti vaarallinen eläin, mutta pitääkö ne metsästää sukupuuttoon?
Hirvikolareissa kuolee joka vuosi noin kymmenen suomalaista. Koska hirvi on siis paljon sutta vaarallisempi eläin, pitääkö nekin metsästää sukupuuttoon? Väittääkö joku, että hirvi ei ole vaarallinen?

Metsästäjät/salametsästäjät eivät taatusti halua tunnustaa hirven vaarallisuutta. Metsästäjät valehtelevat susipropagandassaan täysin häikäilemättömästi. "Rehteinä metsänkävijöinä" esiintyvät aikuiset miehet valehtelevat helposti muissakin asioissa, kun se heidän etuaan ajaa. Kysykääpä tuntemiltanne metsästäjiltä, kuinka he erottavat rauhoitetut vesilinnut metsästettävistä. Nämä röyhkimykset nauravat teille päin naamaa.

Koulutiellä lapset kuolevat yliajoihin ja kolareissa. Vai mitä? Susi ei ole tappanut koululaisia koulutielle pariin sataan vuoteen. Onko koulutie siis turvallisempi, jos kaikki sudet tapetaan? Susia pelätään ja vihataan vanhakantaisista taikauskoisista ja toisaalta metsästäjien tietoisesti valehtelemista syistä.

Ottakaapas nyt järki käyttöön vauhkoilevat susivihaajat.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä