torstaina 12.04.2012

Ja se vasta on kauheeta että:" pihassa oli peuran raato ja verta". Eläimissäkin virtaa verta. Susi syö peuroja ruuaksi luonnostaan. Pitäisikö suden anoa lupa peuran kaatoon ihmiseltä? Jos peura juoksee jonkun pihaan pakoon ja susi sen siellä kiinni saa, niin silloin peura löytyy syötynä pihalta!

Mitä taas tulee lampaisiin, niin jos kerran tiedetään susia olevan läheisissä metsissä, niin on harvinaisen tyhmää jättää lampaat heiveröiseen aitaukseen. On olemassa mm. laumanvartijakoiria ym. konsteja pitää lampaat elossa.

Ja ihme paskaa tämä "suden pitää luonnostaan pelätä ihmistä". Kuka niin on päättänyt/sanonut ja kenelle?! Se susi nyt on muiden petojen tavoin oppinut vuosisatoja sitten varomaan ja välttämään kahdella jalalla, suurina laumoina ja aseiden kera, sitä jahtaavaa toista nisäkästä. Se että susi uskaltaa tulla lähemmäs ihmisasuntoa ei silti tarkoita että se on SAIRAAAAAS!!! Nykysusi vain on ehkä tottunut ihmisen tuoksuun, kun ei siltä juuri missään välttyäkään voi. Eipä täällä niitä suuria yhtenäisiä metsiä niin kovin paljoa ole, vaikka ehkä luulisi.

Ymmärrän ihmisten pelon, mutta hysteerikot nyt pelkäävät kissaa tai hämähäkkiäkin. Mutta näiden ihmisten ongelmat eivät huutamiensa SAIRAIDEN SUSIEN tappamisella haihdu. Hysteerikkojen hyysäys pitäisi lopettaa. He vain tuntuvat aina saavan äänensä eniten kuuluville, vaikka juuri heidän tulisi tutustua eniten luontoon ja siellä elävien eläinten tapoihin ja käyttäytymiseen.

Metsästäjien metkut on myös hyvin tiedossa. Jos heidän vahtaamansa "oman peuralauman" alueelle alkaa ilmestyä suden tai ilveksen jälkiä, niin kas kummaa, pedot vain katoavat..."liekkö venäjälle juosseet"...länsi-suomesta?! Haloo! Ja miksiköhän ei löydy todisteita?...Niin, miksiköhän? Jos asioita täällä tutkisi Italian poliisi, ymmärtäisin...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä