torstaina 12.04.2012

Onko joku puhunut siitä, että sudet tapettaisiin sukupuuttoon???? Täällä tuntuu olevan sellainen JOKO-TAI ilmapiiri. Ei kukaan varmasti niitä ole sukupuuttoon tappamassa, mutta eläimen kuin eläimen kantaa täytyy säädellä sitä mukaa mitä muu luonto vaatii. Kantojen säätely on ihmisen tehtävä, koska ihmisen reviiri on nykyään niin laaja (ennen kaikkea tieverkostot ym) ja olemme sotkeneet niiden luontaiset olot. Ja tässä ei auta, asuuko sitten Helsingissä vai Rovaniemellä, ihan jokainen meistä on maapalloa asuttamassa.

Ihmettelen myös suuresti sitä, miksi täällä yleistetään kaikki 300 000 metsästäjää tappajan haluisiksi roistoiksi. Eiköhön tuohon porukkaan mahdu jos monenlaista kulkijaa. Itse harrastan myös metsästystä se on kaikkea muutakin kuin metsästystä. Ennen kaikkea se on riistanhoitoa!!! Ruokintapaikkojen perustamista, riistapeltojen kylvöä, kannan määrien laskua (riista laskennat) Ja tätä tehdään ihan siksi, että eläimet luonnossa selviäisivät esim. talvesta. Ei siis siksi, että saisimme saalista. Kysynkin, että kuinka moni täällä mielipiteitään kertovista kaupunkilaisista on vienyt metsäneläimille ruokaa ja huolehtinut kannoista???

Ja niistä susista. Itse asun melko etelässä ja vasta viime vuosina on meilläkin päin nähty susia, jopa 7 kpl laumoissa. Asumme Tampereen tasalla Satakuntaan päin. Olen vahvasti sitä mieltä, että susien kanta on lisääntynyt, koska meillä päin ei ole ennen ollut susia. Täällä sudet ovat jo syöneet/tappaneet/raadelleet esimerkiksi koiria, nautoja, lampaita ja hevosia. Hyvähän niiden on sanoa, jotka eivät ole löytäneet vaikkapa omaa lehmävasikkaa lähes kokonaan syötynä, niin kuin itse olen löytänyt. Ei siinä susiin ainakaan ihastu varsinkaan, kun jäljet menevät ihmisten takapihoilla, 25 m talosta.

Ihmiset jakavat kärkkäästi kommenttejaan, mutta sitten, kun asia osuu omalle kohdalle, ei enää suuta paljon soiteta. Näin kävi myös itselle.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä