perjantaina 13.04.2012

Koira on yllätävän paha peto kun se saa kaverin tai kaksi ja lähtee seikkailemaan. Se ei kaipaile yhteydenpitoa isäntäänsä moneen päivään, vaikka yksinään pitää yhteyttä muutaman tunnin välein.Monesti koirasta tulee tällöin tappaja, joka tappaa jopa toisia koiria kotieläimistä puhumattakaan.
Luonnonvarainen peto ei tapa enempää kuin jaksaa syödä eikä se koskaan aja saalistaan pitkiä matkoja kuten siihen jalostettu koira.
Susilla, kuten muillakin pedoilla on omat "valta taistelunsa",mutta ne ei kohdistu kuin omiin lajitovereihin. Koira näyttää kokevan joissakin tilanteissa ihmisen lajitoverikseen ja käyttäytyy sen mukaan.
Tappaa lähes yhden ihmisen per. vuosi ja raatelee kymmeniä.
Ihminen on ollut kykenevä tekemään ylimääräisiä reikiä minkä tahansa eläimen nahkaan, jos ne alkavat käyttäytymään pelottomasti ihmistä kohtaan jo tuhansia vuosia. Ainakin niin kauan kuin on pystynyt elämään pohjoisella havumetsävyöhykkeellä.Näin on kehittynyt kaikille eläimille, aivan geenitasolla pelko ihmistä kohtaan.
Koskaan en ole tavannut villieläintä, petoakaan joka ei pakenisi minua.
Sudet ulvoo yleensä kun löytävät syötävää ja kiima-aikana.Hyvin monille ns. laumaeläjille on tyypillistä ilmoittaa ruuan löytymisestä muille lauman jasenille. Esim. lokit, korpit harakat jne.
Se, että sudet ulvovat talojen pihoissa on pelkkää "kansansatua".
Tai, että ne menevät navettaan tai muuhun rakennukseen syötävää hakemaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä