maanantaina 06.08.2012

Jokainen tekee elämässään mitä haluaa, mutta pitää antaa sama vapaus myös muille. Tässä dokumentissa tuli hienosti esiin se, että vaaditaan muilta hyväksyntää omalle tavalle elää, mutta halutaan samalla kieltää muilta vapaus valita oma tiensä.

Samoin tuli ilmi seikka, jota halutaan yleensä, ainakin Suomessa, piilotella: Uskonnot ovat väline saada valtaa. Niillä tehdään myös rahaa. Uskonto on siis pohjimmiltaan puhdasta politiikkaa, hienosti naamioituna lähimmäisen rakkauteen ja muuhun pehmopuheeseen. Todellisuudessa ei kaihdeta väkivaltaa eikä ahnehtimista.

Toisen ihmiset tuomitseminen elämänvalintojen perusteella, esim. esiaviollinen seksi, abortin tekeminen, homous, on mielestäni todella rankkaa henkistä väkivaltaa, ja aiheuttaa vihaa ja pahoinvointia ympärilleen. Tämän perheen lapsilla ja vanhemmilla vaikutti olevan niin teennäiset välit, että pisti miettimään, mitä kulisseissa todellisuudessa tapahtuu. Toivottavasti joku pääsee vielä raaputtamaan perheen ulkokultaista pintaa, alla saattaa piillä yllätyksiä.

Mielenkiinnolla katselin perheen elämää ja valintoja, onnellisena pitkästä ja turvallisesta välimatkasta. Olisi kiva saada dokumentille jatkoa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä