sunnuntaina 22.07.2012

Katsoin juuri 21 alkaneen muistokonsertin. Siinä tapahtunutta muistettiin tapahtunut pysäyttävä surullinen tilanne ja maailmaamme liittyvä monimuotoinen todellisuus huomioiden. Tässä tapauksessa tunteet ja ihmisyys, tahto sitoutua demokratiaan, toisten kunnioittamiseen erilaisina ja erilaisia mielipiteitä omaavina on oleellista.

Demokratiassa oleva ihmisyys voi toteutua vain monimuotoisuudessa eikä ole vaan yhtä totuutta. Jokainen näkee jonkun palasen ja uskon kuulijoiden ymmärtäneen että näma nuoret kantoivat vastuutaan maailmasta sen mukaan mikä heidän näkemyksensä. Tähän heillä mielestäni muistojuhlassa oikeus koska se niin traagisella tavalla haluttiin ottaa heiltä pois. Me kaikki voimme ottaa esimerkkiä siitä että omilla näkemyksillämme kannamme kortemme yhteiseen kekoon ja kokonaisuus enemmän kuin osien summa.

Kiitos norjalaisille todella hienosti ja koskettavasti eletystä ja välitetystä myötätunnosta ja vastuusta joka välittyi tässäkin ja vahvistaa välittämistä ja vastuuta toisistamme ja yhteisistä asioista. Tämän tahtotilan vahvistumisesta on maksettu kallis hinta ja meitä suomalaisiakin asia syvästi koskettaa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä