maanantaina 06.08.2012

Asuin itse Turussa 50-60-lukujen vaihteessa. Sattumalta asuin lyhyesti myös dokumentisssa mainitulla Ratapihankadulla ja Portsan vieressä Auran sillan kupeessa. Töissä olin lyhyen aikaa Kiinanmyllynkadulla puutalossa olleessa sekatavarakaupassa. Hävinnyt on sekin alue. Aina Turussa käydessä tuleekin haikea mieli, kun näkee, kuinka rumaksi ja persoonattomaksi kaupunki on kehittynyt ja edelleen kehittymässä.

Ei kannattaisi kuitenkaan rajoittua puhumaan pelkästään Turun taudista. Aika ansiokkaasti on Helsinkikin tuhonnut grynderien etujen vuoksi tunnettujenkin arkkitehtien aikaansaannoksia. Tilalle olemme saaneet rumia ja persoonattomia kolosseja.

Oma lukunsa ovat sitten meillä ja muualla poliitikkojen omille piireilleen kahmimat edut. Muistetaanpa vaikka Talin kartanorakennusten myynti kaupungin kustannuksella kunnostettuna kokoomusjohdon omalle golfkerholle ja kokonaisen korttelin antaminen Jätkäsaaresta RKP:n lähipiirille. Kepun ja kokoomuslaisen Kaj Hagelbergin yhteistyö tonttien järjestelyssä Nuorisösäätiölle on oma lukunsa. Hagelberg palkittiin ansioistaan kunnallisneuvoksen arvonimellä (2009).

Poliitikot ja poliittiset puolueet vasemmalta oikealle ovatkin unohtaneet olevansa demokraattisen yhteiskunnan kansalaisten edustajia, eivät yritysten ja rahan juoksupoikia ja -tyttöjä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä