tiistaina 12.03.2013

Ok,kiitos Päivi!

Uusia vanhoja jaksoja ei siis osteta ennenkuin vanhat jaksot on höylätty loppuun. Kuinka monta uusintakertaa jaksoilla 1-30, 34-41 ja 48-62 vielä on jäljellä?

Sitten vähän aiheen ulkopuolelta:

Esitysoikeuksilla on hinta, joka luonnollisesti lienee yhtiöiden keskinen salaisuus. En siksi kysy yksittäisen ohjelman tai jakson hintaa vaan hintaluokkaa. Missä hintaluokassa esimerkiksi Sherlock Holmes-, Vielä virtaa- ja Vanha suola janottaa -tyyppisten, vanhojen, ja jo päättyneiden ja pääosin jo kertaalleen Suomessa esitettyjen sarjojen jaksojen esityskerrat ovat? Kerralla kai yleensä ostetaan jaksoille muutama (kolme?) uusintakierrosta jotka saatanee kai lähes kaupantekijäisiksi.

Olen itse ollut ruikuttamassa juuri edellä mainittuja ohjelmia televisioon, joten olisi kiva tietää minkä sortin panostusta nämä uusinnat edustaa -- kymmeniä, satoja, tuhansia vai kymmeniä tuhansia per jakso? Esimerkiksi Downton Abbey'n jaksojen tuotantokustannukset taisi olla miljoonan korvilla per jakso, joten näiden jaksojen hinnat lienevät ihan eri hehtaarilla. Aikoinaan mm Lewis-dekkarisarjaa esitettiin ensin Yleisradion ruotsinkielisellä kanavalla, jonka laskennallinen levikki oli alhaisempi ja näin sarjan jaksojen esitysoikeudet saatiin halvemmalla.

Poirot-sarjaa tehdään vielä lisää muutama jakso, joten todennäköisesti sarjan jo useampaan kertaan esitettyjen vanhempien jaksojen esitysoikeuksien hinta ja tuotantokustannukset ovat merkittävästi alhaisempia kuin uudempien jaksojen hinta.

Kertokaa siis mitä toiveidemme toteuttaminen suurin piirtein meille asiakasomistajille maksaa.

pekka (12.03.2013)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä