keskiviikkona 19.09.2012

Hyvin sarja alkoi (kirjoitin aikaisemmin yllä toisena olevan kommentin). Paremmin kuin odotin epäilevien brittiarvoiden jälkeen.

Nuo epäilyt keskittyvät lähinnä tavanomaisuuteen ja ennalta arvattavuuteen, mutta minkäs teet, kun kirja on vanha ja ilmestyessään oli kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Ensimmäinen jakso seurasi yllättävän uskollisesti kirjaa. Toki tarinaa on supistettu ja veikkaisin, että jatkossakin pääparin suhde nousee keskeisempään osaan kuin itse kirjassa. Kirjan pääteemoja ovat paikallishallinnon toiminta ja "huono-osaisten" olojen parantaminen sekä sen rinnalla naisten itsenäistyminen. Kirja sai ilmestyttyään joiltakin arvostelijoilta kiitosta juuri tuon paikallishallinnon ja sen toiminnan vaikutusten kuvaamisesta.

Naivia. Totta. Toisaalta sama naivius tai sentimentaalisuus tulee esille kirjassakin. Nykyihmisen mielestä kaikenkaikkiaan -20 - -30 luvun feminismi ja sosialismi oli (herttaisen?) naivia. Britanniassa varsinkin sosialismi oli aika paljon älykköjen puuhastelua.

Holtby itse osallistui aktiivisesti mm. vaalikamppanjoihin. Kirjassa poliittinen ideologia ei tule suoraan esille - ei tarvitse olla sosialisti parantaakseen köyhien asemaa - mutta tuskin lienee sattumaa, että tarinan sympaattisin mieshenkilö on sosialisti Ansell (oikeinkirjoitus?).

TV-sarjasta on ainakin toistaiseksi puuttunut pubia pitänyt pariskunta, johon uuden asumisalueen suunnittelut kohdistuvat pahasti. Poiston ymmärtää. Kaikki muut päähenkilöt mukana ovat olleet.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä