maanantaina 08.10.2012

Kylläpä te miehet osaatte olla julmia ja tuomitsevia (paitsi Jussi; kiitos Sinulle!). Eipä ihme, etteivät koulutetut naiset ole prinssiään löytäneet. En minäkään noiden kommenttien perusteella lämpenisi kenellekään teistä. Vaikka ruoanlaitto sujuu kyllä meikäläiseltään ja sujuvat monet muutkin työt. Kun on tottunut siihen, ettei ole miestä auttamassa, oppii kummasti pärjäämään itsenäisesti.

Vähän helpottaa, jos suuntaa katseen itsestään ja omista ongelmistaan historiaan ja yrittää tajuta, miten nopea kulttuurinen muutos on ollut myös naisen aseman suhteen. Toisin sanoen, kun miehet ovat tottuneet alistamaan naisia vuosituhansien ajan ja raataneet maatilan töissä aamusta iltaan, niin onhan se toki vaikeaa hyväksyä tosiasia, että monet naiset lähtevät pois kotiseudultaan juuri paremman elämän ja parempien koulutus- ja työmahdollisuuksien tähden. Mikseivät naiset saisi kouluttautua? Kumma juttu, usein he menestyvätkin opiskeluissaan paremmin kuin miehet kun ei enää tarvitse anoa vapautusta sukupuolestaan, kuten menneinä aikoina piti. Ja sekös miehiä harmittaa!

Silti ei heterosta lesboa tule. Turha luullakaan. No, pettyneitä on molemmissa sukupuolissa ja kaikissa ikäluokissa. Itse olen toisen polven helsinkiläinen ja onhan tämä minulle rakas kotikaupunki. Olen ylpeä koulutuksestani ja työstäni. Miehiä on kokeiltu, mutta petytty. Kateellisen, yksioikoisen, puhumattoman ja omaa koulutustani halveksiman avomiehen jätin taakseni ja hyvä näin. Prinssin ottaisin toki mielelläni, mutta eipä ole onnistanut. Elämä jatkuu silti ja toivossa on hyvä elää.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä