maanantaina 08.10.2012

Naiset saavat nykyään niittää sitä, mitä feministit ovat viime vuosisadalta asti kylväneet. Vapautta ja valtaa päättää omasta puolestaan, mutta yksinäisyydessä. Kuka itseään kunnioittava mies haluasi alistua naisen komentoon ilman aitoa molemminpuolista tasa-arvoa? Tasa-arvo lähtee siitä, että molemmat ovat arvokkaita omista lähtökohdistaan, ei siis toinen toista ylempänä missään asiassa. Enpä ole nahnyt naisten näyttävän esimerkkiä tuollaisesta käytännössä.

Ja mistähän tuokin vahvasti sukupuolittunut myytti naisia kategorisesti alistavista miehistä on oikein saanut alkunsa? Naisethan ovat aina aikojen alusta pyrkineet alistamaan miehiä omalla tavallaan, koska se on naisen ainoa keino turvata biologinen tehtävänsä, eli jälkeläisten tuottaminen ja kasvuun saattaminen. Alistamista onkin siis varmaan se, jos mies ei joka käänteessä taivukaan naisen tahtoon ja vaatii naiselta vastavuoroisuutta kumppanuudessa, yksipuolisen käskyttämisen sijaan: "poimihan sukkas", "viehän roskat", jne. kyllä miehet tietää...

On epäilemättä tilastollisesti totta, että mies lyö useammin naista kuin nainen miestä, mutta mies lyö toisaalta myös useammin miestä kuin naista. Tätä eivät feministien tilastot tarkastele ollenkaan, ja aivan tietoisen valinnan seurauksena. Mainittu ero kuitenkin johtuu miesten ja naisten biologisten tehtävien eroista, koska miehet ja naiset ovat biologisia, suvullisesti lisääntyvän lajiin kuuluvia olentoja. Ihminen ei ole oman kulttuurinsa luoma tuote, vaan kulttuuri on ihmisen biologisen evoluution sivutuote. Ja alistavatko siis kaikki miehet naisia, kun osa miehistä ehkä niin tekeekin? Eivät todellakaan. Toisaalta naisten aseet miesten alistamiseen ovat usein henkisiä, eikä niistä siis jää fyysisiä jälkiä, kuten miesten naisiin kohdistamasta alistamisesta, ja sen vuoksi sitä onkin helpompi tarkastella ja osoittaa sormella, koska ihminen lajin tasolla ymmärtää paremmin konkreettisia, kuin epäkonkreettisia asioita.

Ja miehethän alistavat myös miehiä, vaikkakin eri tavalla ja eri asioissa, normaalissa tilanteessa. Ja naiset alistavat naisia myös, miettikäähän vain omia äiti ja/tai anoppisuhteitanne tytöt, tai omia kiusaajianne tyttöporukoissa. Homot ja lesbotkin alistavat toisiaan, usein jompikumpi on suhteen "mies" ja toinen taas "nainen", eli hallitseva vastaan alistuva osapuoli tai dominoiva vs. submissiivinen, kumppanin samansukupuolisuudesta huolimatta.

Joka tapauksessa, onko nyt sitten kivaa tytöt olla vapaa päättämään omasta elämästään, yksin ilman miestä? Kysyn vaan..

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä