keskiviikkona 31.10.2012

Monet saavat erittäin tuskallisia ja pitkäaikaisia oireita, mm. voimakasta päänsärkyä, kolmoishermosärkyä, pahoinvointia jne. tai hengitysvaikeuksia, esim. astmakohtauksia hajusteista. Osa hajusteyliherkistä voi saada hajusteista hengenvaarallisen anafylaktisen reaktion eli kuolla hajusteisiin.

Olisikin jo aika alkaa markkinoida mahdollisimman vähäpäästöisistä materiaaleista tehtyjä tuotteita, esim. autoja, vaatteita jne.. Nämä loisivat kukoistavat ja terveet länsimaiset (esim. suomalaiset) vaihtoehdot nyt itään, Kiinaan, Intiaan jne., siirtyneille voimakkaasti kemikaaleja käyttäville markkinoille, jossa kemikaalien käyttöä ei valvo kukaan.

Yliherkkien lisäksi monet muutkin ihmiset ovat huolissaan nykyihmisen ja tulevien sukupolvien kemikaalikuormasta. Hajusteet ja monet muutkin kemikaalit ovat pysyviä ja kertyvät rasvakudoksiimme, eli erittyvät myös äidinmaitoon ja siirtyvät näin seuraaville sukupolville.

Yhä useampi kaipaakin tuotteita, joista ei tule haitallisia kemikaaleja elimistöön. Maailmalla tällaiset markkinat ovat jo alkaneet orastaa, esim. Italiassa myydään jo asuntovaunuja, joissa ei ole haitallisten kemikaalien päästöjä ja Japanissa Chiban alueella on rakennettu kokonainen kylä kouluineen niin, että pääpaino rakentamisessa on ollut saada materiaalien päästöt mahdollisimman pieniksi, (chemiless town).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä