torstaina 15.11.2012

Tämä Hobby Hallista roinaa tilannut nainen, joka myös kävi kynttilämyyjäisissä törsäämässä oli minusta ohjelman tekijöiden pohjanoteeraus. Simo Sipola olisi varmasti löytänyt oikeitakin velkavankeja ohjelmaansa. Ihminen, jonka eläke on 3800 euroa / kk on aikanaan ollut todella hyväpalkkaisessa työssä ja kerännyt omaisuutta. Päätellen hänen talostaan ja autostaan, ei ole rahasta pulaa vieläkään. Hän kertoi maksavansa veroja noin 1000 euroa / kk. Jää 2800 euroa.
Siitä 960 euroa ulosottoon (ja kehtasi vielä käydä neuvottelemassa, jos pääsisi vielä vähemmällä!), jää 1840 euroa kuukaudessa elämiseen. Huomauttaisin, että Suomessa on useita ammatteja, joissa taulukkopalkka ei ole lähelläkään tuota summaa, bruttona! Ja silti suurin osa pienipalkkaisista maksaa itse kulunsa.
Ja jos hän olisi oikeasti halunnut päästä eroon maksuistaan, mikäänhän ei estäisi maksamasta isompaa kuukausierää. Tai esimerkiksi myymällä huuto.netissä niitä rojuja, joita ei ole edes pakkauksesta avattu ja niillä rahoilla lyhentämällä velkojaan.
Tärkeästä aiheesta oli siis viety pohja pois ottamalla siihen elvistelemään joku, jolla olisi ollut enemmän tekemistä terapiaohjelmassa, jossa yritetään auttaa ostomaniasta kärsiviä kuin velkaantuneita.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä