maanantaina 26.11.2012

Suosittelisin kaikkia lukemaan 25.11. NY Timesissa julkaistun Warren Buffetin vetoomuksen liittyen Yhdysvaltain talouteen. Siinä korostetaan, että rikkaiden tulisi maksaa enemmän veroja, jotta yhteiskunta ja kansantalous tervehtyisi. Hän ei selvästikään usko murujen tippumiseen köyhille yltäkylläisistä pöydistä. Mieshän on itse rikas kuin Kroisos, joten tuntee varmasti joukkonsa.

http://www.nytimes.com/2012/11/26/opinion/buffett-a-minimum-tax-for-the-wealthy.html?ref=todayspaper&nl=business&emc=edit_dlbkam_20121126

Viestin sävy on täysin toinen, kuin meillä viime vuosina jankutettu viesti rikkaiden veroetujen ja tukien hedelmällisyydestä.

Vähän aikaisemmin samassa lehdessä oli Krugmanin samansuuntainen blogi.

Molemmat korostivat teksteissään, että Yhdysvaltojen taloudellisesti parhaat ajat ovat olleet silloin, kun verot ovat olleet oikeudenmukaisempia ja pieni- ja keskituloiset ovat saaneet nykyistä suuremman osuuden kansantalouden tuloksista.

Globaalin talouden puitteissa sama pätenee yleisemminkin. Kehitysmaiden köyhillä ei todellakaan voi mennä hyvin, jos oman ja muiden maiden rikkaat vievät luonnonvarat ja jos työtä on, sen palkalla ei kykene elämään.

Nyt meillä edellytetään, että suomalaiset palkansaajat alistuvat kilpailukyvyn nimissä vähitellen tälle samalle tasolle, että maailman rikkaat voivat rikastua entisestään.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä