perjantaina 23.11.2012

Aamulehti 19.11.2012
"Mitä arabivaltiot ovat voittaneet sillä, etteivät ne tunnustaneet Israelin valtiota vuonna 1948, vaan ottivat sen päävihollisekseen, jonka halusivat halusivat hävittää maan päältä?

Arabikevään vapaiden tuulten innoittamana tuo itsekriittinen ja vaikea kysymys on jo esitetty arabilehdistössäkin.

Arabivaltiot ovat hukuttaneet satoja miljardeja sotimiseen Israelia vastaan.

Entä jos ne olisivatkin tunnustaneet Israelin olemassaolon ja käyttäneet sotimisesta säästyneet varat väestön koulutukseen, terveyden-
huoltoon ja infrastruktuurin rakentamiseen?

Arab News -sanomalehdessä kirjoittava Abdullateef al-Mulhim rohkenee epäillä, ettei Israel ehkä olekaan arabimaailman ja arabikansojen todellinen vihollinen.

Omat hallitsijat ovat kirjoittajan mukaan aiheuttaneet julmuuksillaan arabikansoille enemmän tuhoa ja kärsimystä kuin Israelin armeija. Esimerkkeinä hän mainitsee Syyrian, Irakin, Tunisian, Jemenin ja Libanonin.

Arabikansojen todellisia vihollisia ovat korruptio, puutteellinen koulutus, terveydenhuollon huono taso sekä vapauden ja ihmiselämän kunnioituksen puute, kirjoittaja päättelee.

Niinpä arabimaailma on rikkauksistaan huolimatta sekasorrossa. Israel sen sijaan on kukoistava ja demokraattinen valtio edistyneine tiedelaitoksineen, huippuyliopistoineen ja infrastruktuureineen.

Israelissa asuvien palestiinalaistenkin olot ovat useimmiten paremmat kuin heidän arabiveljillään arabimaissa: he elävät vanhemmiksi, heillä on paljon suuremmat poliittiset ja sosiaaliset vapaudet."

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä