torstaina 27.12.2012

Komppaan Mariaa ja annan myös kritiikkiä siitä, että sarjasta on tarjolla puoli tuntia lyhennetty versio. Siis kun alunperin 5 x 1 tunnin jaksosta tehdään 3 x 1,5 h, niin yli jää puoli tuntia. Vaikka poistot on tehnytkin tuotantoyhtiö Mammoth Screen, eli ovat varmaankin parhaansa tehneet säilyttääkseen sarjan alkuperäisen hengen ja tunnelman. Mutta väkisinkin se kärsi, niinkuin Maria kommentoi yllä, kun oikeasti asioita (tärkeitä asioita) oli jätetty pois. Sarja on niin hienovireinen ja herkkä, että se selkeästi kärsii kun sitä on typistetty.

Olen tätä Twitterissä kysellytkin, mutta. Miksi sarjasta piti saada kolmeosainen versio, alkuperäisen sijaan? Tiedän että siitä oli tarjolla 3, 4 ja 5 jaksoiset versiot, mutta eikö lähtökohtaisesti olisi ideaalia tarjota se alkuperäinen? Onko näissä versioissa jotain hintaeroja? Myönnän etten tiedä mitään ohjelma-aikataulujen laadinnasta tai televisiosarjojen hankinnasta, mutta jos lopputulos on sulloa sopiviin koloihin täytettä, ja muokata ohjelmia sopivan pituisiksi että ne mahtuvat niihin koloihin, niin katsojan näkökulmasta mennään metsään.

Minä kanssa olin mainostanut tätä kaikille mahdollisille (ja mahdottomille) ihmisille, ja nyt tuntuu jotenkin että olen "pettänyt" heidät. Vaikka tietenkään sarjaa näkemättömät eivät osaa puuttuvia osioita kaivata, mutta meitä ketkä sarjan ovat nähneet, niin asia häiritsee. Jotenkin tulee tunne että tämä on katsojien aliarvioimista.

Silti iso kiitos että tämä kuitenkin saatiin Suomeen, ja näinkin pian, mutta olisi toivottavaa että sarjoja ei leikeltäisi sopimaan johonkin muottiin/aikataulutukseen. Sarjalla oli ennen tätä paljon faneja myös Suomessa - ei kai mitään sarjaa voida tuoda Suomeen nykyään ilman että sen on jo lukuisat ihmiset nähneet. Mutta moni näki tämän nyt ensimmäistä kertaa tekstitettynä, jolloin se on eri asia. Varsinkin sarjassa jossa on paljon politiikkaa jne, jonka sanasto ei välttämättä ole niin hallussa.

Summa summarum, olisi kiinnostavaa saada vastauksia; miksi pätkitty kolmiosaisuus?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä