maanantaina 31.12.2012

Kyllä moni katsoja haluaa nähdä sarjoista "kokonaisia" versioita. Kyseessä on kuitenkin puoli tuntia, joka viiden tunnin kokonaisuudesta on 10%. Väkisinkin sarja kärsii hieman siitä jos siitä kymmenesosa leikataan. Ei se varmaan suurinta osaa katsojia häiritsekään, mutta kyllä sen minusta huomaa (varmaan monet jotka eivät ole sarjaa aiemmin nähneetkään), niinkuin tuossa yksi anonyymi totesikin.

Minä olen täällä, ja muuallakin, moneen kertaan Yleä kiittänyt sarjan nopeasta Suomeen tuomisesta, mutta silti kritisoin pikkiriikkisen leikatun version hankintaa. OK, tuotantoyhtiö on sen leikannut, ja Yle on vaan ostanut omaan ohjelmasuunnitteluun sopivan version. Varmaan editointi on tapahtunut parhaan tahdon mukaan. Silti sarjasta olisin suonut näytettäväksi sen alkuperäisen version.

Onneksi sentään suurimman osan sarjoista ja elokuvista saamme katsoa samanlaisina kun alkuperämaassakin ja onneksi meillä ei ohjelmia dubata!

Ja sarjan DVD ei ole kamalan kallis (tällä hetkellä Amazon UK:lla hinta £8,50 eli n. 11 €), mutta se ei tietysti ole suomiteksteillä. Käännöksestä täytyykin muuten erityisesti kiittää, se on minusta sujuvaa ja hyvää!

Ja olen pahoillani jos suhtaudun muutaman anonyymin mielestä liian intohimoisesti tähän asiaan/sarjaan - siihen on syynsä :-)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä