torstaina 20.12.2012

http://en.wikipedia.org/wiki/Retirement_age

Kuten yllä olevalta nettisivulta ilmenee, voi Suomessa työskennellä jo nyt pidempään kuin missään muussa maassa. Työntekijät myös käyttävät mahdollisuutta olla 68 vuoteen asti töissä melko ahkerasti. Työpaikaltani viimeksi 2 eläkkeelle jäänyttä olivat töissä 68 vuoteen saakka. He eivät olisi halunneet jäädä vieläkään eläkkeelle, mutta korkein sallittu eläkeikä tuli vastaan.

Todettakoon kuitenkin, että heidän työtehonsa ei loppuvuosina enää ollut sellainen kuin sen pitäisi olla. Tämä kuormitti huomattavasti muita työntekijöitä, jotka joutuivat tekemään myös osan heidän töistään. Kuitenkin he vanhempina työntekijöinä saivat parhainta palkkaa työpaikallani. Palkka tulisi maksaa työtehosta ja aikaansaannoksista, ei iän mukana tulevista ikälisistä.

Ikälisistä tulisi luopua ja tilalle tulla ikävähennys. Kun työteho hiipuu, tulee myös palkan hiipua alaspäin. Ei ole oikein, että nuoret ja keski-ikäiset tekevät suurimman osan töistä ja saavat vähemmän palkkaa kuin lähellä eläke-ikää olevat henkilöt joiden työtahti on jo hiipunut.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä