torstaina 17.01.2013

Omalla tavallaan surullista katsottavaa. Muutos, joka on alkanut jo 70-luvun lopulla jatkuu entistä vahvempana. Koulukiusaaminen ja häriköinti eli negatiivinen individualismi on "hyväksyttävää", vaikka virallisissa puheissa ei sitä hyväksytäkään.

Vanhemmuus on hämmästyttävän usein hukassa (luultavimmin opit ovat liike-elämän ja muun ansiotyön kilpailuoppeja), kurinpito jo lainsäädännönkin kannalta erittäin haastavaa ja lapset eivät tiedä aikuisten esimerkkien perusteella mikä olisi oikea suunta ja tapa toimia.

Aikuisuus on hukassa.

Harvinaisen hyvin pitää paikkansa tarina sopasta, jossa on liian monta kokkia. Ei IT-insinöörikään opeta sydänkirurgia tai päinvastoin.

Koulu on oppimista varten. Oppimisen rauha ja mahdollisuus on nostettava prioriteetiksi. Ei välien selvittelyä (onneksi harvojen) epäpätevien isien ja äitien ja opettajien kanssa. Vanhemmat huolehtivat ja kasvattavat lapasiaan, eikä heidän tulekaan siirtää vastuuta opettajille.

Paha vain, etteivät nykyiset mittarit mittaa kokonaisuutta. Siihen ei PISA eivätkä muutakaan mediassa niin suositut mittarit riitä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä