keskiviikkona 20.03.2013

Innostuttiin puoliskoni kanssa testaamaan 5/2-systeemillä pätkäpaastoamista. Mulla (mies, ikä 47 / 175 cm / 65 kg) ei ole paino-ongelmia koskaan ollut, mutta muuten pikkuvikoja löytyy konepellin alta aina silloin tällöin, siksi kokeilu tuntui mielekkäältä aloittaa.
Ensimmäinen paastopäivä (600 kcal) oli eilen ja tuntemukset hyvät. Vettä tuli juotua yhteensä 11 lasillista (n. 1,5 dl) ja kahvia 3 kupillista, yleensä aina siinä vaiheessa kun nälkä rupesi vaivaamaan.
Päivän kalorit tuli nautittua kahdessa erässä. Päivällä lautasellinen perunavelliä ja näkkileipää sekä kurkkua (n. 300 kcal) ja iltaseitsemältä pari punajuurta salaatin kera, näkkileivän palanen ja jälkipalana appelsiini (alle 200 kcal).
Päivän aikana oli useamman kerran nälkä ja sen kanssa kärvisteltyäni join siihen lasillisen tai kaksi vettä, mikä helpotti tilannetta välittömästi. Illalla nukutti kunnolla eikä minkäänlaista näläntunnetta ollut nukkumaan asettuessa. Päivä oli varsin aktiivinen eikä paastoamisesta ollut ainakaan haittaa. Tuli oikeastaan ensimmäisen kerran elämässä katsottua niitä kalorimääriä.
Tänä aamuna hyvä fiilis ja normaaliruokailua. Söin aamiaiseksi ison lautasellisen mysliä jogurtin kera, lisukkeina taas näkkileipää kananmunien kanssa, niin että eiliset kalorit tuli nautittua kerralla.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä