torstaina 21.03.2013

-90 luvun suurkonkurssien ym. aikana ei annettu anteeksi niille, joilta vietiin pankkikriisin vuoksi sukatkin jalasta. Emme tehneet mitään rikollista, mutta selvitykset ja pakkotyö jatkui 25 vuotta, ennenkuin lailla poistettiin 15 v vanhat velat. Työllistimme suhteessa 1:5-10 henkilöä/ yrittäjä, eikä uutta mahdollisuutta enää annettu. Moni sortui elämässä itsetuhoon ja toiset kitkuttelee vieläkin sosiaaliturvan varassa, mutta on niitä periksiantamattomiakin, jotka osasivat ottaa uudesta tilanteesta tuulta purjeisiin ja pärjäävät tällä hetkellä yrittäjinä edelleen, vaikka eläkekertymä on 25 v ajalta todella surkea -90 luvun tilanteesta johtuen. Moni kuvittelee, että sana yrittäjä tarkoittaa hyvää tuloa ja varallisuutta, vaikka yleisesti se tarkoittaa, että pitää tehdä töitä hurjasti enemmän, mitä työsuhteessa, että tulee toimeen.
Asiaan eli ministeri Hautala kysymykseen. Ei ole mitään uutta tai ihmeelistä, että hyvätuloiset maksavat pimeesti palkkoja. Se on enemmänkin tabu ja köyhempää kansaa vaaditaan hoitamaan remonttinsa verottajan kautta.
Ei ole edes jäävuoren huippua, kun puhutaan nykyisestä palveluiden vaihdosta verottomana.
Toisaalta verotuskin on mennyt liiallisen mahdottomuuksiin, kun perinteistä talkootakaan ei voi enää teettää hernesopalla ja kaljalla, ettei siitäkin pitäisi ilmoittaa erikseen kaikkien nimet kuitille.
Ei tuo ministeri nyt mitään niin pahaa ole tenhyt, miten verotoimistossa itse sisäisesti toimitaan.
Yli 40v työkokemuksella on ihan uskomattomille tahoille töitä tullut tehtyä lapaseenkin. Minä en pysty tommosiin temppuihin, missä Hautalan Heidi on joutunut mulkun yrittäjän haaviin. Toivottavasti sen yrittäjän tiedot saadaan joskus julkisuuteen. Muuten tämä asia poikii tapaa.. mitä ministeri edellä, sitä kansa perässä !

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä