perjantaina 05.04.2013

Ohjelmassa kovin arvostellaan hoitajien työtä, hoitokoteja ja nämä haastateltavat hoitajat nostavat omaa arvoaan, kuinka hyvin HE hoitavat. "Pyhimyksiä" mutta kun se ei toimi. Mistä kaivoitte nämä ihmiset jotka ovat aika hyvin vieraantuneet hoitotyön todellisuudesta?

Vaimoni on työssä yksityisessä hoitokodissa yöhoitajana jossa kaikki asiakkaat ovat enemmän tai vähemmän dementoituneita. Hän kuulee joka yö tällaisia huutoja: "Vitun huora päästä mut kotiin" "Saatana huora" jne. parin potilaan suusta sellaiset 3 tuntia koko ajan peräkkäin kello 20:30-23:30. Minuutin välein....virkeä on vanhus, ei kuuntele laulua.

Ennen pääsiäistä uusi väkivaltainen asiakas noin 70-v. mies jolta oli lääkkeitä paljon vähennetty, kävi käsiksi ja riehui hoitokodissa, löi muita asiakkaita, kaatoi kirjahyllyjä, särki tv:n jne. Paikalle oli pakko soittaa poliisit, kaksi poliisia piti tätä asiakasta paikoillaan. Rauhoittui vasta sitten. Minua pelotti vaimoni puolesta todella paljon.

Ei TV1:ssa haastatellut hoitajat selviäisi edes yhtä vuoroa tässä työpaikassa! Kun ne asiakkaat eivät ole ymmärtäviä, heillä ei ole unelmia, he eivät ole enää itsensä, he ovat hukassa, vihaisia tietämättä miksi. Parempi kun jatkavat jalkahoitajina tai tutkijoina vieraantuneena todellisuudesta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä