sunnuntaina 07.04.2013

Kyllä todellakin joskus on erittäin kantikkaita, tylyn kuuloisia hoitajia, joiden suusta tulee vain ankarankuuloisia käskymuotoja. Hihat palaisi kyllä minullakin sellaisten kanssa. Todella paljoon voi vaikuttaa juuri toisenlaisilla hoito-otteilla. Pahimmillaan yksi kireä hoitaja saa lietsottua yhden tai muutaman angstiin reagoivan hoidokin kautta kamalan ilmapiirin koko osastolle.

Tietenkään kukaan ei syyllistä-kaikkia-maailmanhoitajia ja blaablaablaa, kyse on isossa osassa myös käytännöistä, asenteista, aidosta osaamisesta. Ja kyllä! Joskus todella pitää katsoa itsekunkin myös peiliin! Typerä narina alkaa joillakin aika nopeasti "ei-saa-syyllistää". Höpöhöpö! Kyllä asioista pitää voida puhua niiden oikeilla nimillä. Muuten ongelmia ei voida kohdata ja hoitaa eri mahdollisuuksien kautta! Jos on vikaa hoitokäytännöissä, sitten on, ja niitä voidaan yrittää korjata. Joskus voi olla tilanne ja hoidettava yksikertaisesti niin hankala, että mitkään maailman temput ei auta. Useimmin asiat ovat kyllä hoidettavissa juuri jotain "toista reittiä". Siinä tosin olen eri mieltä kuin haastateltavat: resursseja tarvitaan, niitä todella tarvitaan! - Lämpimien hoitokäytäntöjen lisäksi.

Valitettavaa on, että nykyinen hoitokulttuuri ja laitokset hyvin pitkälle kohtelee asukkejaan massoina, "massamummoina". Persoonallisuudelle ja itse ihmisyydelle on hyvin vähän tilaa, mikä ohjelmassakin hyvin esitettiin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä