torstaina 04.04.2013

Professori Niskakangas peräänkuuluttaa neutraalia verojärjestelmää, jossa kansalaiset ja yrittäjät voisivat tehdä ratkaisujaan puhtaasti liiketaloudellisin perustein, siis ilman, että verojärjestelmä ohjaa tätä päätöksentekoa. Ratkaisu tähän on tasavero eli kaikki tulot samalle viivalle (ansio- ja pääomatulot, eläkkeet, lahjavero jne.). Enemmän tienaavat maksaisivat tässä joka tapauksessa enemmän veroja, siis euromääräisesti, kuin vähemmän tienaavat.
Toimittaja Päivärinnan päähän taas ei näköjään mitenkään mahdu se, että kasvavat yritykset työllistävät paremmin kuin ei-kasvavat. Kasvu taas edellyttää kasvun kannustimia. Mikähän siinä on niin vaikeaa ymmärtää?
Tämä on myös vapaa maa, jossa jokainen saa vapaasti yrittää ja kokeilla, kuinka helppoa on päästä noihin kaikkien kadehtimiin "verottomiin" osinkoihin. Esimerkiksi toimittaja Päivärinta voisi lähteä sieltä Ylen lokoisista oloista yrittäjäksi ja yrittää myydä osaamistaan vapailla markkinoilla, ehkäpä myös työllistää siinä sivussa muutaman muun henkilön?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä