torstaina 04.04.2013

Entinen opettajani professori Niskakangas on valitettavasti kuutamolla ja irrallaan reaalimaailmasta. Neutraalia verotusta ei ole, vaan sillä on aina ihmisten käyttäytymistä ohjaavia vaikutuksia. Yliopistomiehelle tekisi ihan hyvää joskus elämässään tehdä oikeita töitä yritysjohdossa avoimella sektorilla. Hänen kommenttinsa verotuksesta ovat aina olleet, ehkä omista lähtökohdista johtuen, omistajavastaisia.

Valitettava totuus on, että pääoma liikkuu nykymaailmassa helposti ja nopeasti ja se hakeutuu sinne, missä sillä on parhaat toimintaedellytykset. Oy Suomi Ab on erittäin suuren rakennemuutoksen ja vaikeiden aikojen edessä. Väestöpyramidistämme johtuen väestöllinen huoltosuhde heikkenee seuraavan viidentoista vuoden aikana eniten Euroopassa. Tämä leikkaa kansantalouden kasvupotentiaali aikana, jossa julkisen talouden tasapaino on pitkällä aikavälillä kestämättömällä tasolla.

Tässä tilanteessa poliitikkojen on tehtävä kaikkensa kannustaakseen kansalaisia yrittäjyyteen ja työpaikkojen luomiseen. Niskakankaan hakema kateuden leimaama ja menestyjiä rankaiseva verojärjestelmä karkoittaa menestyjät suomesta ja tappaa monet alkiot.

Koko järjestelmää pitäisi yksinkertaistaa radikaalisti. Alentaa veroja ja poistaa vähennyksiä sekä tukia sekä yrityksille, että kotitalouksille.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä