perjantaina 18.04.2014

Tuon sosiaalireformiohjelman eli rodunjalostamisen uhriksi joutui minunkin perheeni 50-60 luvulla. Vanhempani ihmettelivät, miksi meillä käy outoja virkamiehiä, jotka kyselivät eriskummallisia asioita ja ottivat hiusnäytteitä.
Vanhemmissani eikä meissä lapsissa ollut mitään poikkeavaa, olimme ihan kauniita ja terveitä lapsia.
Vika oli siinä, että kuuluimme alempaan yhteiskuntaluokkaan, koska isä oli vammautunut sodassa ja oli jäseniä poissa. Myös meitä lapsia oli liikaa joten,sosialireformiohjelma pantiin käyntiin meidän perheessä.
Äitini pakkosterilisoitiin väärällä lääkärin antamalla diagnoosilla ja lapset vangittiin,pantiin käsirautoihin ja pantiin poliisiputkaan. Aamulla taas käsirautoihin ja matka poliisi-autolla kohti kasvatuslaitosta eli pakkotyö lapsivankilaa.
Pakkotyö lapsivankilassa olimme pitkiä aikoja putkassa jossa meidät hakattiin vaivaseksi ja koimme kaikenlaisia kidutusmuotoja.
Yksi näistä lapsista kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin. Toista taas hakattiin niin paljon, että hän on toisten hoidettavana ollut laitoksesta vapautumisesta lähtien, eli sairastaa kuolemaansa saakka.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä