keskiviikkona 03.07.2013

No, tänään minisarja tuli päätökseensä ja saimme nähdä monipolvisen tarinan lopun. Täytynee myöntää, että ainoa tämän kesän sarjoista, johon koukutuin... En ilman kritiikkiä, mutta siitä huolimatta.
Sarja pystyi yllättävän hyvin sitomaan yhteen Israelin valtion syntyhistoriaa ja nykypäivää näyttäen israelilaisten ja palestiinalaisten keskinäisen tulehduksen juuria ja syitä ja seurauksia. Katosjasta riippuen molemmille löytyy tarvittaessa myötätuntoa. Mutta kyllä todellinen tilanne on pirullinen ja todella vaikea yhtälö ratkaistavaksi. Sen sarja hyvin osoitti. Ratkaisua ovat monet valtion päämiehet ym. rauhanlähettiläät yrittäneet siinä onnistumatta. Molemmat puolet voivat kokea oman olemassaolonsa ja tekonsa tavalla tai toisella oikeutetuksi. Israelin perustajilla oli alunperin valtavan voimakas tahto oman valtion perustamiseksi ja sitä tukivat historian monet toisistaan erilliset tapahtumat (siionismi syntyi jo 1800-luvulla, holokausti, YK:n perustaminen ja suurvaltojen yhteisymmärrys Israelin vation perustamisesta jne.).
Vastapainona arabimaiden solidaarisuus, vastarinta ja alussa sotaintoa puhkuva itsetunto, joka ei riittänytkään alkua pidemmälle.
Ongelman rauhanomaisissa ratkaisuyrityksissä ollaan tänäkin päivänä täysin alkuruudussa.
Sarja pysyi loppuun asti aika hyvin kasassa ja loppuratkaisu oli juonellisesti hyvin rakennettu ja lähes (=riittävän) uskottavan tuntuinenkin.
Melkoinen voimanponnistus totetuttaa moinen tv-produktio. Antaisin sarjasta arvosanaksi 8.5.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä