torstaina 10.12.2009

Olin luomusiantuottaja vuoteen -97 asti. Meillä oli emakoita jotka joutilaina pääsi ulos pahnojen joukkoon jos halusi, osa halusi vaikka pakkasta oli 20 astetta.
Porsaille on tarjottava turvaa että emakko ei kääntyessään makaa porsaita, siksi pitää olla ainakin väli-aita porsaiden ja emakon välillä.
Kuivikkeita ja tongittavaa on mahdollista järjestää jos voimia riittää, oli ritilälattia tai ei. Niitä häntiä voidaan miettiä, mutta vaikka meillä oli luonnon laitumilla (10kpl 1ha) lihasikoja niin joskus niin vain kävi.
Emakot oli metsätarhoissa ja nähtävyys jo sinänsä. Lampaat pääsi myös ulos talvella ja eläinsuojeluvaltuutettu kävi paikalla poliisien kanssa. Joskus eläimet päättävät eritavalla kuin me eläinten hyvinvoinnista huolehtivat ihmiset, jotka kaupungista, mitään olosuhteista ja lajinomaisuudesta tietämättömät luulemme
Kuluttajat valitsevat tuotantomenetelmät.

Jos ostat lihasi kaupasta ja teet siitä ruokaa perheellesi ja kaikille maistuu ok. Jos haluat miettiä jotain syvempää kysy tiskiltä, pojat osaa kyllä vastata ja viesti menee heti myytävää tilaaville ihmisille.

Kaupunkilainen joka tietää myös mistä on kysymys

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä