lauantaina 14.09.2013

Miksiköhän Suomessa on paljon enemmän väsyneitä äitejä, joilla muutama lapsi , jopa yksinäisiäkin, joilla henkisesti vaikeaa.. Kun he saavat tehdä kaiken ihan oman tahtonsa mukaisesti , mikseivät ole kuitenkaan superonnellisia?
Voisiko vaikka lestadiolaisäidit lähteä ohjelmiin ja julkisuuteen suureen ääneen tuomitsemaan abortin tekijöitä? Maltillisestiko voisi, ymmärtäen ?

Suomessa todellisia suurperheitä ei taida olla edes tuhatta. Tämä aihe, joka halutaan nostaa otsikoiksi koskee melko pientä joukkoa. Silloinkaan ei voida tutkimatta osoittaa suoraan, että ongelmat johtuvat suoraan suuresta perheestä.
Kun perheeseen syntyy paljon lapsia ilmiselvää on että
se väsyttää. Tätähän ei kukaan kiellä. Mutta on erikoista , että väsymyksen poistajana ei nähdä muuta keinoa , kuin olla " tekemättä" lisää lapsia .

Mielenkiintoinen tutkimuksen paikka olisi myös, kuinka lestadiolaisäidit kokevat tämänkaltaisen julkisuuden. Entäpä jos nämä lehtien otsikot ajavat jonkun itsemurhaan. Kuka ottaa vastuun?
Vai onko silloinkin helppoa vierittää syy uskon niskaan.
Toivon, että joku tekisi tästä aiheesta tutkimuksen .

Perheen ja ihmisen / yksilön ongelmat harvoin johtuvat yksittäisistä syistä.
Mutta poikkeuksetta lestadiolaisuudessa ongelma nähdään uskossa tai opissa. Se on helppo keino päätyä nopeaan ratkaisuun .

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä