lauantaina 14.09.2013

kun tv:stä tulee vastaavia juttuja, niinkuin tämäkin, siellä on eks-veeälliä muka rauhallisina, asiallisina, nätteinä ja pynttättyinä järjen äänillään, tietämässä kaiken ja hurrrjan kokeneina kaikesta. tämä rauhala ja muut ovat katkeria järki-ihmisiä joilta on otettu uskonkulta sydämestä pois - tai ovat sen halunneet jättää ja alkaneet järkeistää uskoa.

tottakai ihminen väsyy, sehän on luonnollista ja oikeutettua. mutta jos vl-äiti väsyy, se laitetaan SUUREN lapsikatraan piikkiin lähes aina.

järki on annettu käytettäväksi lapsiasiassa myös vl-äideille kun oma henki on vaarassa tai vakava sairaus on läsnä. se on vaan nii helppo leimata koko vl-poppoo jopa ihmisoikeustuomioistuimeen saakka.

käytin kerran omaa lastani neuvolassa. neuvolantäti sanoi että sä oot aina niin positiivinen, iloinen ja hersyvän reipas. oli ilo kuunnella. hän kertoi, että hänen luonaan käy paaaljon enemmän yhden tai kahden lapsen äitejä, jotka ovat äärimmäisen väsyneitä ja harmaita, tuumasi että he ottavat vanhemmuuden sanan varsinaisessa merkityksessä niinkin, että lapsen kanssa täytyy olla joka hetki, täytyy tehdä jotain joka hetki.. täytyy viedä harrastuksiin, täytyy ja täytyy.. ettei omaa aikaa jää..
HÖ! miksei omaa aikaa jää ja saa? pieni on ei-uskovaisten piiri siinämielessä, ei ole verkkoa ympärillä mistä apua saisi että esim lenkille pääsisi.

uskovainen vaimo tietää jo avioon astuessaan että mahdollisesti Jumala siunaa perhettä yhdellä tai useammalla lapsella. ihan vapaaehtoista tämä usko on - monet ovat lähteneet pois kun "säännöt" ovat käyneet raskaiksi ja epämieluisiksi. mutta onneks sydämenuskolla ymmärtää asiat oikein vaikka epäilykset saartavatkin monesti.

mielenterveysongelmat ja alkoholismi ovat paljon suurempia asioita. koko yhteiskunta tärisee kun nuo lisääntyy eikä resursseja ole hoitaa. sentäs vl-perheet hoitavat itse lapsensa ja perheensä.

itse olen terveesti ylpeä omasta lapsikatraastani- ehdoitta heitä rakastan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä