keskiviikkona 09.10.2013

Hyvä aihe ja hyvä juttu kaikkineen! Suuret Kiitokset Rasmukselle ja hänen äidilleen osallistumisesta ohjelmaan sekä toimittaja HB:lle asiallisen jutun tekemisestä. Rasmukselle toivotamme mitä parhainta menestystä jatkossakin!

Avun hakeminen ja sen saaminen voi olla työlästä ( jopa täydellisesti epäonnistua), niin koulussa kuin muuallakin yhteiskunnassa. Jos apua ylipäätään saa, se ei välttämättä ole sitä, mitä lapsi tai nuori tarvitsee ja hakee.

Pienikin vaikeus koulussa voi pahimmillaan suistaa lapsen lukuisiin koulunvaihtoihin ja lopulta masennukseen ja traumatisoitumiseen. Opettajan ennakkoluulot ja/tai asenne oppilasta kohtaan ratkaisevat pitkälti pärjääkö oppilas oppimis- ja kaverisuhteissa vai ei.

Erityisluokka ei aina ole paras mahdollinen paikka lapselle/nuorelle. Pienessäkin luokassa voi olla yksi kiusaaja liikaa, kun kiusa jatkuu loputtomasti, eikä kiusaamiseen koulussa puututa.

Oikea apu, oikeassa kohdassa vähentäisi lasten/nuortekasvavaa pahoinvointia ja säästäisi roimasti yhteiskunnan varoja pitkällä aikavälillä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä