tiistaina 22.10.2013

Hyvin tehty dokkari kyllä, hienosti näki Pasin ja muiden elämää koostettuna. :)

Syrjäytymisen sijasta pitäisi mielestäni keskustalua siirtää siihen, että miten yhteiskuntajärjestelmä syrjii niitä jotka eivät tee työtä. Itse en koe Pasia ja muita yhteiskunnasta syrjäytyneinä, he ovat osa yhteiskuntaa siinä missä muutkin Suomessa ja muissa maissa asuvat. Ihmiset ovat ihmisiä.

Perustulo olisi kuitenkin hyvä lähtökohta, ihmisoikeuksiin pitäisi jokaiselle kansalaiselle kuulua ruokaa, asunto ja liikennöintimahdollisuudet. Tältä tasolta olisi hyvä lähteä liikkeelle ja pienyritysten perustamista pitäisi tukea, pienyrittäjällä on ihan liikaa turhia maksuja kuten esim. yritysvakuutuksen nimissä kulkeva yrittäjän tuloja syövä meno.

Syrjäytyneen leima on naurettava, ihan kuin vain työ olisi elämää, ja kaikki muu sitten ei. Työpaikalla on toki ihmisiä, mutta samalla tapaa ihmisiä tapaa vapaa-aikanakin, samalla tapaa työtön voi tavata kavereita ja viettää aikaa, harrastaa jne.... tietenkin ainoana rajoitteena on raha, joka verottaa esim. kahviloissa käymistä.

Ihmisyys ja ihmisen asema Suomessa pitäisi ajatella uusiksi. Hienoa, että Pasi ja muut ovat tuoneet esille työttömien asemaa Suomessa.

Terveisin tubettaja nimimerkillä Wespa http://youtube.com/wespa

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä