perjantaina 15.11.2013

Itse vammaisten kanssa työtä tehneenä katsoin dokumenttia hyvinki ailahtelevalla mielellä.
Kommenteissa on esitetty, ettei Heljän kohdalla ole käytetty kaikkia yhteiskunnan sallimia avustuksia. Niistä on vaikea sanoa kun ei tiedä, mutta sen mitä käsitin dokumentista niin ei todellakaan kaikkia ole käytetty.
Mitä tulee asuntoon, asunnon sijaintiin, kokoon jms. On muistettava, että Heljä käyttää pyörätuolia. Pyörätuolilla liikkuminen vaatii enemmän tilaa. Käännökset, ovet, kynnykset, käytävät niiden tulee olla pyörätuolille suunnitellut. Kävelevä kulkee ehkä kolmanneksesta siitä leveydessä kuin pyörätuoli.
Sänky ja pöytä ovat vammaisille tarkoitettuja - toki kertakustannaisia jotka yhteiskunta maksaa kokonaan tai osittain. Koira vaatii omansa ja olen varma, ettei Heljä tule toimeen ilman koiranapua. Hyvin koulutettu ja Heljän henkilökohtaisiin tarpeisiin soveltuva koira on kallis ja sen yllätpito maksaa.
Vammaisen elämä ei ole helppoa eikä halpaa.
Mitä tulee Heljän tapaan tavata miehiä. Se sai minut kahdenlaisiin ajatuksiin. Hyväksyviin ja kielteisiin. Ajattelin itseäni Heljän tilalle (tosin olen mies). On tietenkin paha jos Heljä joutuu toimeentulonsa vuoksi myymään itseään, Heljähän ei voi tarjota seksipalvelua siinä mielessä kuin mitä sillä tarkoitetaan.
Mutta myös Heljällä on seksuaalisia tarpeita, ja kuten huomasitte hänen käsien toiminta ei ole sitä kuin terveillä joten korvikkeiden käyttö voi olla vaikeaa, tarkoitan masturbointi mahdollisuutta. Joten Heljä tarvitsee seksuaalisiin tarpeisiin avustajaa kuten muissakin tarpeissa.
En tiedä mitä nämä hoitoavustajat sanoisivat jos Heljä pyytäisi "lämmintä kättä" - en tiedä mitä sanoisivat jos minä miehenä pyytäisin heiltä kädellistä apua. Mutta vielä muistuttaisin, että Heljä on vasta 25 ikäinen nuori nainen jolla ajatusmaailma on kirkas ja hyvin johdonmukainen
Varmaan itse tuossa tilanteessa tekisin samoin - tuskin kukaan nainen tulisi miehen tykö omien tarpeiden tyydyttämiseen maksaaseen siitä. Ajattelin, että Heljä on "keksinyt" hyvän idean jolla hän saa omat himonsa tyydytettyä ja vielä apua elämiseen.Ja kun auttavia miehiä on niin miksei sitä voisi käyttää.
Ei Heljä ole ainut, eikä ns. normaaleissa naisissa mitenkään erikoinen tapa. Ja kuitenkin Heljän tapa tehdä oli aika harvoin, sempä tähden ajattelenkin, ettei tuolla voi suuria ansaita. Joten voi olla, että omat tarpeet ovat etusijalla.
Vielä on muistettava se, ettei Heljällä ole mahdollisuutta lähteä etsimään miestä "avoimilta" markkinoilta ja hänen on tyydyttävä siihen mitä saa eikä voi juurikaan valita kumppania. Mutta minua jäi suuresti huolestuttamaan Heljän turvallisuus - miten hän on varmistanut sen, että kumppani on turvallinen ja terve kaikin puolin. Onko Heljällä (toivottavast on) turvaranneke tms turvalaite käytettävissä

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä