perjantaina 15.11.2013

Muutama huomio:

Pälve ihmetteli erinomaisesti eilen, että miksi se on lääkäreiden vika, jos potilas haluaa hakeutua hoitoon haluamaansa paikkaan.

Oikeustieteilijä itse ei varmaan halua optimoida tulojensa ja verorasitteensa suhdetta, vai kuinka on? Miksi esimerkiksi juristia, joka haluaa tehdä hyvän palkan työmääräänsä nähden ja maksaa verot, kuten lakipykälät edellyttää eikä yhtään enempää, pidetään järkevänä ja taloustajuisena ihmisenä?
Jos lääkäri, p**kele vieköön, yrittää samaa, hän on moraaliton verenimijä.
Ja nyt kun joku haluaa veistellä verorahoin kustannetulla koulutuksella, niin se joka tässä maassa on itse maksanut koulutuksensa nostakoon käden pystyyn. Ja edelleen, lääkäritkin maksavat veroja ja aika helvetisti maksavatkin, katsokaa verotilastoja. Vain pieni osa pystyy toimimaan niin sanotusti firman kautta.

Eikä lääkärin ammatti muuten ole puhtaasti palveluammatti. En ole vieläkään myynyt kenellekään makkaraa vaan antanut asiantuntijuuteni käytettäväksi.
Lääkäreiltä ei pidä saada "ostaa" hoitoja ja tutkimuksia "asiakkaan" fiilispohjalta. Se jos mikä syöksee yhteiset rahamme kankkulan kaivoon.
Olen vakaasti sitä mieltä, että nykyisestäkin sairaanhoidon tarjonnasta pitäisi leikata isolla kädellä kustannustehottomia hoitoja pois. Esimerkiksi laitan nivelrikkoisen polven tähystysleikkauksen. Se on tuoreimmissa tutkimuksissa osoittautunut täysin turhaksi. Silti Suomessa niitä tehdään kolme kertaa enemmän kuin vaikkapa Ruotsissa. Näihin asioihin pitäisi pystyä paneutumaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä