lauantaina 05.03.2011

"Somalialainen Ali sekä irakilaiset Diya, Muhammed ja poikansa Sahand ovat ihmisiä, joista Eurooppa yrittää turhaan pyristellä eroon: kun yksi maa hylkää heidät, he hakevat turvapaikkaa toisesta.

Uudestaan ja uudestaan, niin kuin kymmenet tuhannet muut. Viranomaisten mielestä he ovat turvapaikkashoppaajia. Omasta näkökulmastaan he yrittävät vain selviytyä."

Tietenkin he yrittävät vain hankkia itselleen paremman elämän. Kysymys onkin siitä, että miksi eurooppalaisten veronmaksajien pitäisi kustantaa muualta tuleville kieli- ja ammattitaidottomille siirtolaisille heidän parempi elämänsä? Käytännössä tämä ei olisi edes mahdollista kuin suhteellisen pienelle joukolle tulijoita, sillä maailmalla on satoja miljoonia puuttellisissa oloissa eläviä, joten tulijat eivät lopu koskaan.

Esim. Alin tapauksessa turvapaikkashoppailija-nimike osuu täysin kohdalleen; mieshän elättää itsensä kiertelemällä Eurooppaa turvapaikkoja uudelleen ja uudelleen hakien, ja eurooppalaisten verorahoilla elämäsä rahoittaen. Vaimo ja lapset näkevät nälkää Somaliassa kun perheen viimeinenkin elättäjä samoilee Euroopassa vailla mitään työllistymisen toiveita.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä