tiistaina 28.01.2014

Toimittajalle noottia käsittämättömän yksioikoisesta näkökulmasta! Ohjelma lietsoi negatiiviseen asenteeseen muutamaa rotua kohtaan, eikä kehittävään monipuoliseen keskusteluun. Ihmettelen kuinka tuottaja on hyväksynyt tälläistä..
Pari vinkkiä seuraavaa ohjelmaa ajatellen: kukaan ei varmastikaan halua, että oma koira käy kenenkään kimppuun. Kommentit olisi voinut ottaa koiranomistajalta, jonka koira on jouduttu lopettamaan kyseisestä syystä. Kaikki koiranomistajat eivät pakoile vastuuta.
Poliisilta olisi voitu tarkistaa miten tilanteet hoidetaan, kun koira aiheuttaa ruumiillista vahinkoa ihmiselle ja kuinka asiaa tutkitaan sekä mitkä ovat omistajan rankaisumahdollisuudet oikeusteitse.
Rotujärjestöltä tai kasvattajalta mielipidettä mitä tässä ohjelmassa vaaralliseksi luokitellun koiran omistajalta vaaditaan ja kuinka heppoisin perustein kyseisiä rotuja annetaan esim. ensimmäiseksi koiraksi.
Puolan toriparkki ei kovinkaan olennaisesti liity Suomessa kasvatettaviin koiriin. Sen sijaan täällä tai naapurimaissa syntyneet koirat olisi voinut huomioida. Eikä pelkästään pentutehtailun huonossa valossa, vaan luotettavien kennelien kautta.
Toivottavaa olisi, että huomioitaisiin myös, etteivät ongelmat keskity vain suurikokoisiin koiriin. Pienet koirat käyvät ihmisten kimppuun yhtälailla mutta näitä ei tilastoida tai raportoida, saati mainita mediassa. Näistä ei myöskään saa revittyä lukijoita tai katsojia saavaa pelotteludokumenttia.
Hyvässä hengessä keskustelu esim. ns. koira- ajokortista on täysin eri asia kuin mitä tämä totaalisen pettymyksen tuottanut dokkari.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä