You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

perjantaina 07.03.2014

Näiden tapausten kodeissa oli päihteidenkäyttöä ja levotonta. Näin ei kuitenkaan aina ole. Varsin tavallinen normiperhe voi menettää lapsensa epäilyn huolen tai väkivallanuhan tai hyvin epäolennaisen asian takia. Joskus riittää anonyymi lastensuojeluilmoitus.
Onkin sattumaa, kuka huostaanotetaan kuka ei. Ei ole oikein, että perhe hajoitetaan, lapset riistetään juuriltaan ja juurrutetaan uuteen perheeseen/laitokseen. Lapset yhteiskunnan toimesta vieraannutetaan vanhemmistaan jyrkkine tapaamisrajoituksineen. Vanhemmat joutuvat vielä maksamaan elatustukea väkivalloin viedyistä lapsistaan. Aivan nurinkurista.
Miksei perheitä auteta ajoissa ja riittävästi? Sijaishoitoon riittää rahaa, mutta pieni taloudellinen tuki lapsiperheille on kiven takana. Yhden huostaanotetun kustannuksilla saisi 3000 tuntia kotiin annettavaa apua. Huom. myös, että 80-90% huostaanotetuista lapsista on lähtöisin köyhyysrajan alapuolella elävistä perheistä. Onko niin, että lapsiköyhyys poistetaan huostaamalla lapset parempiin olosuhteisiin? Miten siihen riittää rahaa yhteiskunnalta? Missä on inhimillisyys ja järjenkäyttö? Odotan ohjelmaa, jossa käsitellään laajemmin ls:n nykykäytäntöä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä