perjantaina 02.05.2014

On mahdollista, että tarvitsisit toisen lääkkeen tyroksiinin rinnalle tai sijaan. Voi myös olla, että lääkeannoksesi on vain liian pieni. Hyvin suuri osa kilpirauhaspotilaista on alihoidettuja, kun tuijotetaan sokeasti koearvoja eikä lainkaan oireita. Jotkut lääkärit taas ovat keksineet, että kilpirauhashormoneilla on "maksimiannos", joka riittää kaikille - vaikka imeytymisessä on moninkertaisia eroja eri ihmisten välillä.

Usein suositellaan, että annosta nostetaan joko niin kauan, että kaikki oireet poistuvat (mikä ei välttämättä ole mahdollista, jos on muitakin sairauksia) tai kunnes mennään liikatoiminnan puolelle, jolloin annosta lasketaan yksi pykälä.

Matti Välimäen näkemys "Edellytys [T3-hoidolle] on, ettei potilaalla ole sydämen puolella mitään oireita." on minusta hieman kummallinen. Esim. minulla on virusperäinen sydänlihastulehdus, kiitos CFS:n, ja sen takia paljon sydänoireita, mutta T3-hoito laski leposykkeeni noin 90:stä noin 70:een. Pelkkä tyroksiini ei vaikuttanut sykkeeseen, vaikka muuten auttoikin moneen oireeseen.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä