perjantaina 08.04.2011

Se, että kyseessä on "piirretty" ei tarkoita, että kyseessä olisi lastenohjelma. Pasila on aikuisille suunnattu sarja, mutta vain animaatiomuodossa. Liian moni ajattelee piirrettyjen olevan vain lapsille suunnattuja. Jos kummeli olisi piiretty niin varmasti sitäkin yritettäisiin lapsille sopivampaan muotoon saada, ihan vain siksi että se on piirretty.

Jos nyt heräsi kysymys, että miksi sitten tehdään piirrettyjä aikuisillekin, niin tässä yksi syy. Ilmaisu on helpompaa. Esimerkiksi ilmeet on helpompi kuvata piirretyissä, hymyä voi venyttää korviin asti ulottuvaksi, silmiä paisuttaa isoiksi...
Myöskään autoa ei tarvitse mennä työntämään jokeen toisen kuvatessa kameralla. Voidaan piirtää sama ja vältytää autoparan kastelemiselta.

Jotain kiroilustakin sanoisin.
Kiroilu tuo tietynlaista persoonaa hahmoihin. Esimerkiksi rauhallinen Neponen ei juuri kiroile, kuten ei myöskään Routalempi. Repomies ja pöysti kiroilevat, mutta eri tavalla. Repomies kiroilee, kun siihen on aihetta, esim jokin asia on kamalaa tms, pöysti kiroilee kun *ituttaa eli aina.

Eiköhän lastenohjelmia ole tarpeeksi lapsille tapitettavaksi. Turha sitä nyt on muuttaa hyvää aikuisten sarjaa lapsille sopivaksi vain siksi, että se on animaatio.

Tämä on minun mielipiteeni asiasta. Se ei ole fakta, mutta yhtä painava kuin muidenkin mielipiteet.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä