Jurismia!

Julkaistu keskiviikkona 16.12.2009

YLE Kuvapalvelu

Perjantaisin 19.3.2010 alkaen klo 20.30. Katsottavana YLE Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksestä.

Varsinaiset pykäläviidakon pölkkypäät, Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen, palaavat 10-osaisessa sarjassa Kakkoselle. Tällä kertaa sketsien taistelutantereena on oikeussali. Kahilainen ja Silvennoinen ovat asianajajia, joille jää ratkottaviksi huippulakimiehien, Mikko Nousiaisen ja Mikko Rantanivan, jäännöskeissit.

Parivaljakot ovat töissä asianajotoimistossa, jota luotsaavat dynaamiset ladyt, Mari Turunen ja Ritva Jalonen. Yleisen syyttäjän rooliin asettuu Heikki Hela, jonka avustajana on laamanni Heikki Vihinen. Esko Roine häärii tuomarina.

Raastuvassa tavataan kaikenlaisten asioiden ja asiattomuuksienkin merkeissä muiden muassa Vesa-Matti Loiri, Jari Salmi, Juha Laitinen, Aake Kalliala, Asko Sarkola, Jonna Järnefelt, Laura Malmivaara, Kalevi Haapoja, Oiva Lohtander, Samuli Edelmann ja Risto Korhonen.

Ensimmäisessä osassa asianajajat Kalervo Kolli (Silvennoinen) ja Simo Lyhkänen (Kahilainen) selvittävät siirtolapuutarhasotkua. Vieraina Kari Väänänen ja Martti Syrjä.

Tuotanto : Kanta-Hämeen Mainospellet Oy YLE TV2 Draamalle, käsikirjoitus Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen, ohjaus Matti Kuusisto. Ensiesitys Kakkosella vuonna 2002.


Muualla Yle.fi:ssä